תאונת עבודה – אימתי?

נפגעתי בתאונה, מתי זו תהיה "תאונת עבודה"?

התשובה לכך לא תמיד פשוטה ומובנת מאליה. קורה לעתים, שלקוח פונה למשרדי ומספר שנפגע בתאונת עבודה, וכאשר אני מבררת את נסיבות התאונה, אני מגלה שהתאונה אינה תאונת עבודה, וזאת בניגוד למה שהלקוח חשב. לעתים, ההיפך הוא הנכון, לקוח פונה למשרדי בטענה שנפגע בתאונה רגילה שאינה תאונת עבודה, ואני זו שמסבירה לו כי התאונה מהווה "תאונת עבודה" כהגדרתה בחוק. כך לדוגמא, פנתה למשרדי לקוחה שחוותה אירוע מוחי במהלך העבודה, הלקוחה הגיעה אלי כשהיא מצוידת בטופס ב.ל 250 המעיד כי האירוע המוחי התרחש תוך כדי ובמהלך עבודה, עובדה שאין לגביה מחלוקת. כאשר בדקתי את נסיבות הפגיעה, הבנתי שהאירוע המוחי ארע במהלך יום עבודה שגרתי, ללא כל אירועים מיוחדים או חריגים.

מהו אירוע "חריג" בעבודה?

במקרים של פגיעה שאינה חיצונית וגלויה לעין, כמו למשל במקרים של התקף לב, אירוע מוחי או התקף חרדה, הלכת בתי הדין לעבודה ברורה וקובעת כי אירוע רפואי שכזה יוכר כתאונת עבודה רק בהתקיים "אירוע חריג" הקשור נסיבתית לעבודה. באשר לחריגות האירוע, נקבע בפסיקת בתי הדין לעבודה כי עליו להיות אירוע יוצא דופן ופתאומי, כזה אשר עלול לגרום לגרימת האירוע המוחי. לצורך המחשה, אירועים חריגים אפשריים – הבוס צרח עליה, קיבלה הודעת פיטורים, לקוח התלונן נגדה וכו'. במקרה של אותה גברת שלקתה באירוע מוחי, אמנם בישרתי לה כי האירוע אינו מהווה תאונת עבודה, עם זאת, ייצגתי אותה מול מחלקת נכות כללית, מהם קיבלה קצבאות נכות כללית ושירותים מיוחדים בסך של 7,234 ₪ בחודש, קצבה שהינה בשיעור גבוה יותר משיעור הקצבה שהייתה משולמת לה בענף נפגעי עבודה, על פי נתוני הכנסתה.

בדיקת הזיקה לעבודה

דוגמא הפוכה לכך, לקוח פנה למשרדי בטענה שנפגע בתאונת דרכים רגילה שאינה תאונת עבודה, הלקוח הגיע אלי לאחר שכבר הספיק לאסוף תיעוד רפואי מרשים, שבו אין ולו אזכור אחד בודד לזיקה לעבודה. כאשר שאלתי את האדון מאין לאין נסע כאשר נפגע בתאונה סיפר לי שהיה בדרכו הביתה בחזרה מראיון עבודה שנערך אצל מעסיק פוטנציאלי. להפתעת הלקוח, יידעתי אותו כי התאונה בנסיבות המתוארות על ידו מהווה תאונת עבודה כהגדרתה בחוק, הרי שגם נסיעה בדרך אל / ראיון עבודה, קשורה נסיבתית לעבודה, ומכאן שמהווה תאונת עבודה על פי הקריטריונים הקבועים בחוק.

איך אדע מה הדין במקרה שלי?

במקרה של תאונה שארעה תוך כדי, במהלך העבודה, ובזיקה ישירה לעבודה, ניתן לרוב לקבוע, כי מדובר בתאונת עבודה. עם זאת, על מנת לבחון את השאלה מהו הדין במקרה פרטני כזה או אחר, העצה הטובה ביותר היא להתייעץ עם עורך דין. חשוב להבין שרק עורך דין בקיא, מיומן, ומנוסה בתחום הנזיקין יידע לעשות את ההבחנות הנכונות, לנהל את התיק באסטרטגיה המתאימה, ולקחת בחשבון את השיקולים הנדרשים.

 

מאגר המאמרים נכתבו על ידי עורכת הדין ענבל גורביץ' וכל הזכויות בהם שמורות לה. אין האמור במאמרים מהווה תחליף לייעוץ משפטי

שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב twitter
Twitter

מאמרים נוספים

תאונת עבודה – אימתי?

נפגעתי בתאונה, מתי זו תהיה "תאונת עבודה"? התשובה לכך לא תמיד פשוטה ומובנת מאליה. קורה לעתים, שלקוח פונה למשרדי ומספר שנפגע בתאונת עבודה, וכאשר אני

קרא עוד »

ניוזלטר

מעוניינים לקבל מאיתנו עדכונים?